به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز، مهدي بهرماني ظهر امروز در نشست با اصحاب رسانه آذربايجان شرقي بابيان اينکه اتحاديه خانه صنفي بوده و وظيفه ما ايجاد و حفظ اتحاد لازم بين اعضا بوده که در اين خصوص با وجود مشکلات زياد بسيار موفق بودهايم، اظهار داشت: وظيفه اتحاديه شناسايي واحدهاي بدون پروانه و ساماندهي صنوف است، بهطوريکه يک هزار و 139 مورد پروانه کسب معتبر و 389 مورد پروانه در دست اقدام داريم.
به گفته رئيس اتحاديه طلا و جواهر تبريز، در حال حاضر بزرگترين مشکل صنف طلا و جواهرفروشان بحث رکود اقتصادي و افزايش نرخ طلا بوده و سال جاري بيسابقهترين سال در موضوع رکود بوده و ميزان توليدات و فروش سال جاري در حد صفر است.
بهرماني با تأکيد بر اينکه بازار طلاي تبريز امروز بهعنوان يکي از سه قطب توليد طلاي کشور و دومين قطب نقره در کشور شناخته شده است.
مردم به سمت خريد نقره روي آوردند
وي با اشاره به گران شدن قيمت طلا، گفت: متأسفانه گران شدن طلا باعث شده تا مردم به سمت خريد نقره روي آوردهاند و بهموجب اين مسئله طلافروشان و طلاسازان، به سمت توليد و فروش نقره تغيير رسته ميدهند، البته اين موضوع با حمايت دولتمردان در بحث صادرات و رفع مشکلات ميتوان جايگاه اصلي طلا و نقره را احيا کنيم.
رئيس اتحاديه طلا و جواهر تبريز بابيان اينکه نگرشها به سمت صنف طلا صنعتي نبوده درحاليکه بخش طلا با صنعت فولاد تفاوت چنداني ندارد اما توجهي که دولتمردان به بخش فولاد دارند ذرهاي به صنف طلا ندارند، اميدواريم با نگاه صنعتي دولت به بخش طلا شاهد شکوفا شدن اقتصاد مقاومتي و بدون نفت مؤثر باشد.
وي اضافه کرد: متأسفانه به نقش بنگاههاي کوچک در پروش پايههاي اقتصادي توجه نشده است.
مهمترين مشکل صنف طلا ماليات بر ارزشافزوده است
بهرماني با عنوان کرد اين موضوع که مهمترين مشکل اين صنف ماليات بر ارزشافزوده است، گفت: متأسفانه 9 سال پيش بدون کارشناسي اين موضوع تصويب شد و مواردي که قانونگذار در نظر گرفته بود بههيچعنوان در اجرا انجام نگرفت.
وي ادامه داد: متأسفانه ظلم بزرگي به صنف طلا شده و آنهم اينکه در ديگر صنوف فقط عمدهفروشان شامل اين قانون هستند ما متأسفانه در صنف طلا عمدهفروشان و خردهفروشان مشمول هستند و همچنين در ديگر صنوف عمدهفروشان شامل تبصره 6 بند ز شدهاند و بهجاي فروش از سود ماليات بر ارزشافزوده دريافت ميشود اما مشکلات صنف طلا در جاي خود باقيمانده است.
رئيس اتحاديه طلا و جواهر تبريز خاطرنشان کرد: قطع يقين اين قانون نياز به اصلاح دارد و اميدواريم در ماههاي پاياني سال نمايندگان رسيدگي کنند تا براي دهمين سال شاهد اجراي آزمايشي قانون ماليات بر ارزشافزوده نباشيم.
وي اضافه کرد: خوشبختانه با همکاري مسوولان استاني اين موضوع پيگيري ميشود اما به نتيجه مطلوب نرسيدهايم و بيشتر از رکود تعيين تکليف بدهي مالياتهاي سالهاي قبل مشکلساز شده است.
به گفته بهرماني 20 رسته فعاليت در بحث فروش و توليد و خدمات در حوزه طلا وجود داشته و واحدهاي توليد کد استاندارد دارند و بايد کد را بر روي محصولات خود درج کنند در غير اين صورت برخورد ميشود.
وي ادامه داد: صنف طلا بسيار شفاف بوده و بهراحتي محاسبه ميکنند اما درصورتيکه اجحافي در حق مشتري شود رسيدگي و پيگيري ميشود.
نزديک به 15 درصد پروانهها ابطال و تغيير رسته 15 درصد ديگر
رئيس اتحاديه طلا و جواهر تبريز گفت: نزديک 15 درصد پروانهها ابطال و نزديک 15 درصد نيز تغيير رسته داشتهاند، بسياري از واحدهاي توليدي به دليل بالا بودن قيمت تعطيلشدهاند و کارگرها را به بيمه بيکاري معرفي کردهاند.
وي اضافه کرد: يک هزار و 100 کد شناسايي استاندارد در تبريز داشتيم که از اين تعداد 250 واحد فعال هستند و برخي از اين واحدهاي فعال نيز تغيير رسته دادهاند.
بهرماني در رابطه با موضوع قاچاق و تأمين طلاي بازار تبريز، گفت: متأسفانه موضوع قاچاق در همه دنيا وجود دارد اما تأمين طلا از طريق مشهد، کردستان انجام ميشود و در خصوص طلاي معدن اندريان و خاکشويي در تبريز و موضوع قاچاق به همه توليدکنندهها اعلامشده بههيچعنوان از اين کارگاهها کانسنگ خريداري نکنند و نيروي انتظامي برخورد ميکند.
کيفيت توليدات طلا و نقره تبريز در سطح کشور بالا است
وي بابيان اينکه تبريز يکي از سه قطب اصلي توليد طلا در کشور بوده و فناوري تبريز برابر يا فناوريهاي کشور ترکيه است،افزود: اگر امکانات بيشتري ايجاد شود تبريز پيشگام توليد و صادرات در اين زمينه خواهد بود، کيفيت توليدات طلا و نقره تبريز در سطح کشور بالا بوده و حاضريم اين موضوع را اثبات کنيم.
رئيس اتحاديه طلا و جواهر تبريز در رابطه با برخي مسائل در خصوص فروش طلاي ساخت کارگاههاي تبريز به عمدهفروشان تهران و فروش در ديگر شهرها به نام طلاي تهران، بيان کرد: برخي کارگاهها با عمدهفروشان تهراني قرارداد ميبندند و البته به دليل بالا بودن قيمت شرايط زندگي در تهران، براي فروش بالا بانام کالاي تهران به فروش ميرسد چراکه شايد اگر بگويند ساخت تبريز بوده باقيمت کمتري به فروش برود.
تلاش براي ايجاد مجتمع شهرک طلاسازي در داخل شهر
وي در خصوص مجتمع شهرک طلا سازي گفت: در اين رابطه تلاشهاي ويژهاي در منطقه ويژه سهلان انجام شد اما به دليل برخي مشکلات براي طلاسازان با وجود اينکه در بحث صادرات بسيار کمک ميکند اما به خاطر مسائل امنيت و دور بودن از شهر قرار بر اين شد تا در داخل شهر محلي بهعنوان شهرک طلا سازي ايجاد شود.
اميدواريم قيمت پايينتر بيايد تا دادوستد انجام شود
بهرماني ادامه داد: در کشور ما بحثهاي سياسي تأثيرگذار است، اميدواريم قيمت پايينتر بيايد تا دادوستد انجام شود، متأسفانه همکاران ما از صبح تا شب ميآيند و اکثر اوقات بدون فروش به خانه برميگردند.
نياز به اصلاح قوانين بانکي و گمرکي داريم
وي اضافه کرد: شايد براي سازمان امور مالياتي آنچنان خوشايند نباشد، شهر تبريز حدود يک دهه پيش جزو صادرکنندههاي مصنوعات طلا بود، اما متأسفانه باوجود پايين بودن قيمت انرژي و نيروي کار به دليل قوانيني که دولتمردان تعيين ميکنند قيمت تمامشده بيشتر ميشود و احساس ميشود که نميتوان رقابت کرد، پتانسيل بري صادرات در تبريز وجود دارد اما نياز به اصلاح قوانين بانکي و گمرکي داريم.
همکاري که تا چند سال پيش صادرات مي کرد به جاي تشويق يا ارقام مالياتي بالا روبه رو شد
رئيس اتحاديه طلا و جواهر تبريز خاطرنشان کرد: متأسفانه همکاري که يک دهه گذشته صادرات انجام ميداد امروز بهجاي تشويق شدن با يک رقم مالياتي شديد روبهرو شده که مجبور به تعطيلي صادرات شد، در حال حاضر صادرات در حد صفر بوده و تنها با اصلاح قوانين ميتوان اين صنعت را پويا کرد.
منبع : https://www.farsnews.com/azarbaijan-sharghi/news/13971117000869/-
درباره این سایت